Algemeen

Datum: zaterdag 6 juli 2024.

De centrale locatie van de BIRatlon is vlakbij het Loeyakkershof, Vaartdijk 11A te Brecht (klik hier voor een routebeschrijving).

Er is 1 wisselzone vlakbij de centrale locatie. Zowel de zwem-fiets als de fiets-loop wissel gebeurt hier!

De BIRatlon is een sprint triatlon waarin achtereenvolgens de volgende afstanden afgelegd dienen te worden:

  • 400 m zwemmen
  • 25 km fietsen
  • 5,5 km lopen
Het ganse parcours bevindt zich in het gebuurt "Eyndoven", zie hieronder voor meer detail over de drie onderdelen. De finish ligt op de centrale locatie, waar tevens de nodige drank- en eet-tentjes zullen staan zowel tijdens als na de wedstrijd.

Parking

Er is parking voorzien op het terrein van Chiro Brecht, klik hier voor een plan. De parking sluit om 16.30u, en is gesloten tussen 16.45u en 19.00u.

Parcoursinfo
Zwemmen

Er wordt gezwommen in de "vaart" (kanaal Dessel - Schoten) over een afstand van 400 m. Zwemmers komen uit het water via een trap ter hoogte van de centrale locatie, en lopen over een korte afstand naar de eerste wisselzone.

Zwemgedeelte op afstandmeten.nl:


Fietsen

Fietsen worden voor de wedstrijd klaar gezet in de wisselzone vlakbij de centrale loactie. De BIRatlon is een drafting-wedstrijd, dus wieltje zuigen is toegelaten. Het gebruik van een tijdritfiets is verboden.

De fietsers leggen 4 rondes af over verharde wegen, in totaal een afstand van 25 km.

Fietsgedeelte op afstandmeten.nl:


Lopen

Vanaf de centrale locatie start het loopgedeelte. Er worden 2 rondes gelopen over verharde wegen, in totaal 5,5 km. De aankomst is tevens op de centrale locatie.

Loopgedeelte op afstandmeten.nl: